U Zenici uhapšen odbjegli bračni par Blagojević

Radiosarajevo.ba
U Zenici uhapšen odbjegli bračni par Blagojević

Nakon što su operativnim radom na terenu došli do informacija da se nalaze na području općine Zenica, službenici Policijske uprave I (PU I) – Zenica, danas oko 12 sati slobode su lišili Branka (47) i Eldinu (31) Blagojević, vlasnike agencije za prodaju nekretnina “Braneli” d.o.o. Zenica. 

Blagojevići su bili u bijegu od marta 2011, nakon što su osumnjičeni za prevaru većeg broja građana koje su oštetili za oko 300.000 KM 

U toku 2011. PU I je Kantonalnom tužilaštvu Zenica podnijela deset izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv B.B. i E.B., zbog postojanja osnova sumnje da su prevarili više osoba s područja općine Zenica.

Prijavljeni su posjedovali agenciju za posredovanje u kupoprodaji nekretnina “Braneli” d.o.o. Zenica, te su u svojstvu uposlenika i predstavnika agencije sklapali lažne predugovore o kupoprodaji stanova i preuzimali novac od oštećenih, iako nisu bili ovlašteni za prodaju stanova koje su nudili oštećenima i koji su bili predmet navodne kupoprodaje.

„Time su oštetili više osoba u iznosu od oko 300.000 KM“, potvrđeno je u MUP-u ZDK-a. 

U maju prošle godine za Blagojevićima je raspisana operativna provjera, dok je 5. jula Općinski sud u Zenici za njima raspisao centralnu potjernicu nakon što su bili u bijegu i nedostupni organima gonjenja. Do kraja dana će Blagojevići biti predati na nadležnost Odjeljenju sudske policije, objavila je novinska agencija Fena

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak