U Zenici pretučen aktivista Hasan Kreho

Radiosarajevo.ba
U Zenici pretučen aktivista Hasan Kreho

"Gdje god da idete, samo u Zenicu ne dolazite...", riječi su Hasana Krehe, aktiviste i borca za ljudska prava, koji je pretučen usred bijela dana u centru Zenice, piše Zurnal.info.

Aldina Ahmić, glasnogovornica MUP-a ZDK, potvrdila je za Žurnal da je došlo do ovog napada te da se zna identitet napadača (F. A.) protiv koga je pokrenuta prekršajna prijava zbog narušavanja javnog reda i mira.

Međutim, kako tvrdi Kreho, ovaj napad se nije desio slučajno i zna ko stoji iza njega.

"Šta god da mi se desi od ovog momenta pa nadalje, za to ću odgovornim smatrati Huseina Smajlovića, načelnika Općine Zenica", rekao je Kreho.

Kreho je u više navrata pisao o kriminalnim radnjama u koje je umiješan i sam načelnik te izvještavao javnost. Upravo zbog ovih pisanja, Kreho smatra da neko želi da ga ukloni.

"Još jednom kažem, Husein Smajlović stoji iza ovog napada", kaže Kreho.

Ovaj aktivista organizacije Akcija građana smatra da je Zenica postala grad opasan za život. Kaže da javnost ne zna šta se zaista dešava u Zenici, pa se o tome i ne piše.

"Ovo je divlji zapad, vjerujte mi. Ljudi ne znaju šta se ovdje radi. Načelnik se ponaša kao da je grad njegov, kao da je šerif...", govori Kreho.

Kreho je za Žurnal kazao da su mu i ranije prijetili, ali da nikada nije odustao od borbe, kako kaže, protiv kriminala u Zenici.

"Opasno je što svi šute", govori Kreho. Hasan je ovom prilikom pozvao sve domaće i međunarodne institucije da dođu i vide šta se dešava u Zenici.

"Svi misle da je ovde dobro, da se normalno živi, međutim, Zenica je opasno mjesto za život", kaže Kreho.

Podsjećamo da se napad desio na javnom mestu, usred dana u jednom od tržnih centara u Zenici.

Nakon ovog napada, Hasan Kreho je kazao da za njega nema mjesta u ovom gradu, niti u ovoj državi, te da će potražiti politički azil, jer ne može više živjeti pod ovakvim pritiskom.

"Samo se pitam ko je sljedeći", kazao je na kraju Kreho.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak