U Vlakovu pronađem skelet muške osobe

Radiosarajevo.ba
U Vlakovu pronađem skelet muške osobe

U petak oko 09:30 sati, građani su obavijestili Četvrtu Policijsku upravu (PU) da je na lokalitetu Bara, naselje Vlakovo, općina Ilidža pronađen skelet nepoznate muške osobe.  

Po prijemu obavještenja, na lice mjesta upućeni su službenici policije koji su potvrdili navode prijave. O ovome je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo koji nije izlazio na lice mjesta. Uviđaj su izvršili službenici policije MUP-a KS i vještak sudske medicine. 

Izvršenim uviđajem ustanovljeno da se radi o skeletnim ostacima nepoznate muške osobe srednje životne dobi, koji se na navedenom lokalitetu nalaze minimalno nekoliko mjeseci, i gdje je na lobanji vidljiv prostrel u predjelu sljepoočnih kostiju nanesen djelovanjem vatrenog oružja, kao i da su na svim kostima vidljivi tragovi ugriza životinja. 

Nakon izvršenog uviđaja skeletni ostaci su prevezeni u prosekturu Bare gdje će narednih dana vještaci sudske medicine izvršiti obdukciju i potrebna vještačenja. Službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju događaja. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak