U utorak prvi sastanak novog Kolegija

Radiosarajevo.ba
U utorak prvi sastanak novog Kolegija

Nakon što su proteklog petka, skoro pa osam mjeseci nakon izbora, održane prve konsultacije novih članova rukovodstva Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, predsjedavajući Doma Denis Bećirović (SDP) sazvao je za utorak 1. sjednicu Kolegija Predstavničkog doma.
 
Predviđeno je da se na sjednici razgovara o formiranju stalnih komisija Predstavničkog doma, javljaju iz Parlamentarne skupštine.
 
Konstituiranjem ovog doma, izborom rukovodstva, u koje je uključen i predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić, otpočelo je konačno formiranje državne vlasti.
 
Valja podsjetiti da je nastavku konstituirajuće sjednice prošlog petka prethodila posjeta evropske izaslanice za diplomatska i sigurnosna pitanja Catherine Ashton, nakon čega su stranački lideri brzo postigli dogovore.
 
Istina, slijedi formiranje Vijeća ministara, raspored fotelja i resora, oko čega će vjerovatno opet nastati stranački sporovi.
 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak