U utorak protest prosvjetara Kantona Sarajevo

Radiosarajevo.ba
U utorak protest prosvjetara Kantona Sarajevo


Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja FBiH i Kantonalni odbor SSOOiO KS-a organizovaće 21. maja protestno okupljanje pod motom Vratite dostojanstvo i dignitet prosvjetnom radniku te dvosatni štrajk upozorenja zaposlenika osnovnih i srednjih škola, predškolskih, visokoškolskih i ustanova nauke i kulture Kantona Sarajevo.

Potplaćeni i poniženi: Prosvjetni radnici u BiH

Tog dana, u periodu od 11 do 13 sati, ispred Ministarstva finansija Kantona Sarajevo okupit će se 1500 - 2000 učesnika mirnih protesta koji će krenuti u ulicu Reisa Džemaludina Čauševića (ispred Vlade Kantona Sarajevo) s namjerom da iskažu opšte nezadovoljstvo odnosom Vlade Kantona Sarajevo prema prosvjetnim radnicima.

Učesnici će i uputiti zahtjev Vladi Kantona Sarajevo da vrate dostojanstvo i dignitet prosvjetnim radnicima kroz: poštivanje zakona i kolektivnih ugovora, poštivanje principa jednakopravnosti i jedinstvene politike plaća, prekid diskriminacije prema prosvjetnim radnicima, isplatu plaće dostojne svoje profesije i redovnost isplate plaće. 

Učesnici masovnog protestnog okupljanja će se zaustaviti ispred BBI centra gdje će biti odata počast djeci Sarajeva koja su stradala u proteklom ratu, saopštili su organizatori.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak