U toku peta sjednica Doma naroda Federacije

Radiosarajevo.ba
U toku peta sjednica Doma naroda Federacije

U Sarajevu će sutra biti nastavljena peta sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, koja je započela 15. septembra.

U preostalom dnevnom redu je izjašnjenje delegata o Nacrtu zakona o predmetima od plemenitih metala u FBiH, zatim Nacrtu zakona o dopuni Zakona o utvrđivanju naseljenih mjesta i o izmjenama u nazivima naseljenih mjesta u određenim općinama.

Na dnevnom redu su također Nacrt zakona o inspekcijama Federacije Bosne i Hercegovine, kao i Nacrt zakona o stvarnim pravima.

Izvještaj o radu Finansijske policije Federacije Bosne i Hercegovine za 2010. godinu također je jedna od preostalih tačaka dnevnog reda.

U prvom dijelu ove sjednice, održanom 15. septembra, delegati su većinom glasova prihvatili Prijedlog zakona o izmjenama i dopuni Zakona o klasifikaciji djelatnosti u Federaciji Bosne i Hercegovine, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu Federacije Bosne i Hercegovine te Nacrt zakona o izmjenama Zakona o finansijskoj konsolidaciji rudnika uglja u Federaciji Bosne i Hercegovine prema obračunatim, a neuplaćenim javnim prihodima u periodu od 2009. do 2015. godine.

Podršku nisu dali za Nacrt zakona o izmjenama Zakona o cestama Federacije Bosne i Hercegovine.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak