U toku akcija hapšenja u cijeloj zemlji

Radiosarajevo.ba
U toku akcija hapšenja u cijeloj zemlji


Osvježeno u 13:00

Trideset pet osoba uhapšeno je jutros u okviru akcije suzbijana trgovine drogom pod nazivom „Gradina 3“, a pronađena je veća količina droge, oružja, te novca, javlja Fena.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Stanislav Čađo potvrdio je novinarima u Banjoj Luci da, u ovoj akciji koju provode policije oba entiteta, dosad je obradom obuhvaćeno više od 60 osoba, lišeno slobode njih 35, a pretres se radi na 70 lokacija na prostoru RS-a, Federacije BiH i Brčko Distrikta.

Policije su dosad zaplijenile sedam kilograma skanka, određenu količina heroina, tableta ekstazi te opreme koja služi za distribuciju narkotičkih sredstava.

Otkrivena je i veća količina automatskog oružja, različitih vrsta eksploziva, ručnih bombi, pištolja, mobilnih telefona, kao i određena količina novca za koju se pretpostvlja da potječe iz vršenja ovih krivičnih djela, prenosi Fena.

Akcija hapšenja za organizirani kriminal


U toku su pretresi na više lokacija širom Republike Srpske i Federacije BiH i očekuje se hapšenje većeg broja lica osumnjičenih za organizovani kriminal, zloupotrebu droga i nedozvoljeno držanje oružja, izjavila je portparol MUP-a RS Mirna Šoja

Akcija "Gradina" koju je krajem 2008. godine započeo CJB Doboj u saradnji sa MUP-om RS završava se danas pod kodnim nazivom Gradina 3, rekla je Šoja Srni.

U akciji koju koordiniše Specijalno tužilaštvo RS u saradnji sa Okružnim tužilaštvom Doboj, učestvuju Uprava krim-policije MUP-a RS, Jedinica specijalne policije, centri javne bezbjednosti Banjaluka, Doboj, Bijeljina i Istočno Sarajevo, Federalna uprava policije, kantonalni MUP-ovi i policija Brčko distrikta.

Prema nezvaničnim informacijama, biće pretreseno više od 25 lokacija. Završetak akcije čiji je cilj razbijanje dobro organizovane i brojne narko-mreže koja djeluje u cijeloj zemlji, očekuje se u popodnevnim časovima.

rtrs.tv/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak