U subotu vanredni kongres Naše stranke

Radiosarajevo.ba
U subotu vanredni kongres Naše stranke


Vanredni kongres Naše stranke bit će održan 26. marta u Sarajevu, najavljeno je iz te stranke.

Na Vanrednom kongresu biće izabran novi predsjednik Naše stranke i novo rukovodstvo, Glavni odbor i Predsjedništvo, te usvojen inovirani Statut Naše stranke.

Na Kongresu će biti objavljena i politička izjava „ Društveni dogovor o BiH - treći put„, kojom Naša stranka profilira i aktuelizira svoju političku misiju za deblokadu vlasti i za izlazak iz društvene krize, saopćeno je iz te stranke.

Promjene Statuta podrazumijevaju ukidanje dosadašnjeg Izvršnog odbora, kao glavnog operativnog tijela stranka. Umjesto Izvršnog odbora funkcionirat će Predsjedništvo Stranke.

Podsjetimo, nakon jako slabih rezultata na Opštim izborima 2010. godine, predsjednik Naše stranke Bojan Bajić podnio je ostavku. Isto je postupio i generalni sekretar stranke Fadil Šero.

Naša stranka je osvojila tek dva zastupnička mjesta u Skupštini Kantona Sarajeva, ne ubilježivši naročiti rast broja glasača u odnosu na lokalne izbore 2008., kada je ova stranka prvi put nastupila na izborima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak