U stomak izboden klavijaturista Nervoznog poštara

Radiosarajevo.ba
U stomak izboden klavijaturista Nervoznog poštara


Klavijaturista i harmonikaš Nervoznog poštara Adis Kahvić Šobe teško je povrijeđen preksinoć, nekoliko minuta iza ponoći, kada ga je nožem u stomak ubo 58-godišnji Hasan Salan iz Rogatice. Incident se desio u Ulici Ejuba Sarajlića u sarajevskom naselju Hrasnica, piše Oslobođenje.ba.

Problematična osoba

Kahvić je u bolnicu Koševo primljen 20-ak minuta nakon što je povrijeđen. Iz bolnice nam je potvrđeno da je odmah operisan i zadržan na liječenju na Klinici za anesteziju i reanimaciju. Također, rečeno nam je da su u pitanju teške povrede, ali da je njegovo zdravstveno stanje trenutno stabilno.

Do tuče između Kahvića i Salana došlo je nedaleko od kafane Bracan u Ulici Ejuba Sarajkića. Uposlenici kafane i okolnih poslovnih prostora ističu da je Kahvić zboden nakon kraće razmjene udaraca. Naši sagovornici pojašnjavaju da Kahvić, za razliku od Salana, nije problematična osoba...

Hapšenje

Dva sata nakon ovog događaja policija je pronašla Salana i uhapsila ga zbog nanošenja teških tjelesnih povreda. Po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca, Salan je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo. 

Inače, Adis Kahvić Šobe pošao je stopama svog oca Envera, koji je svojevremeno svirao sa poznatijim estradnim ličnostima. Adis Kahvić član je grupe Nervozni poštar, koja je svoj najveći uspon ostvarila prije rata, izdavši sedam studijskih albuma.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak