U Srebrenici se na 11 mjesta klanja teravih-namaz

2
Fena
U Srebrenici se na 11 mjesta klanja teravih-namaz

Na području Srebrenice teravih-namaz će se klanjati na jedanaest mjesta, na Dobraku, Luci, Krušev Dolu, Osatu, Srebrenici, Potočarima, Daljegošti, Podgaju, Gostilju, Sućeskoj te u prostorijama Memorijalnog centra Potočari.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir efendija Peštalić kazao je da je ramazan prilika da vjernici više vremena provode u molitvima i da ljudi budi što bolji jedni prema drugima.

"Klanjanje teravih namaz u Memorijalnom centru je posebno mjesto za majke Srebrenice jer obavljaju namaz pored svoje ukopane djece i za njih je to sveto mjesto. Molim Gospodara da nas pomogne na putu činjenja dobra i počasti iskrenošću u svim djelima, posebno u ovim ramazanskim, ali i svim životnim danima", kazao je Feni efendija Peštalić.

Tri jutarnje navike koje trebate promijeniti da biste izgubili kilograme

Prethodnih dana na području Srebrenice džematlije su se odazvali akciji čišćenja džamija kako bi dočekali najdržeg gosta u najljepšem ruhu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak