U Srebrenici će vladati probosanska većina

Radiosarajevo.ba
U Srebrenici će vladati probosanska većina

Izašao sam zadovoljan sa sastanka s Lagumdžijom jer je opredjeljenje da će u Srebrenici vladati probosanska većina, izjavio je za Fenu Ćamil Duraković, novi načelnik Općine Srebrenica. 
On je ponovio izjavu datu poslije lokalnih izbora da on neće biti načelnik Srebrenice ukoliko se ne formira vlast u kojoj će biti probosanska većina. Rekao je da ostaje pri svom stavu i zbog toga razgovara sa svima koji mogu osigurati probosansku većinu

Predsjednik SDPBiH Zlatko Lagumdžija primio je danas u zgradi Centrale ove stranke u Sarajevu Ćamila Durakovića i aktiviste inicijative Glasaću za Srebrenicu. Sastanak je  održan na Durakovićev zahtjev i razgovaralo se o novoj skupštinskoj većini u Općini Srebrenica, nakon što su SDP i SBB razmišljali da formiraju većinu sa SDS-om i SNSD-om. 

„Nakon ovog sastanka razgovarat ćemo na lokalnom nivou o formiranju vlasti u Srebrenici, a na sastanku je rečeno da SDP nema ništa protiv šta se god dogovori na lokalnom nivou, odnosno da se napravi probosanski blok. Taj blok bi trebao biti dovoljno relevantan u dobrom funkcionisanju lokalne zajednice.

Kada formiramo takav blok zajedno s blokom iz reda srpskog naroda, onda ćemo imati čistiju sliku, kako će izgledati skupštinska većina u Srebrenici“, pojasnio je Duraković.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak