U Sarajevu jutros 8 stepeni: Objavljena prognoza za dane vikenda - evo kad će kiša

Radiosarajevo.ba
U Sarajevu jutros 8 stepeni: Objavljena prognoza za dane vikenda - evo kad će kiša

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Bjelašnica 0; Bugojno, Ivan Sedlo i Jajce 7; Sarajevo 8; Drvar 9; Banja Luka, Bihać, Sanski Most i Tuzla 10; Doboj i Gradačac 11; Bijeljina 12; Grude i Livno 13; Široki Brijeg 14; Trebinje 15; Stolac 16; Neum 18; Mostar 19°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949Pa, za 7hPa je veći od normalnog i raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Pri tome će, naročito u unutrašnjosti, biti dosta svježije tokom jutra, na što bi hronični bolesnici i meteoropate trebali obratiti pažnju, te se prikladno odjenuti. U ostatku dana toplije i ugodnije u cijeloj zemlji. Na jugu bi, povremeno jača bura, mogla uzrokovati manje probleme osjetljivim osobama.

Danas u Bosni i Hercegovini prije podne sunčano. U drugoj polovini dana umjereno povećanje oblačnosti sa zapada. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura koja će poslije podne oslabiti. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 18 i 23°C, na jugu zemlje do 26°C. U Sarajevu veći dio dana sunčano. Povećanje oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21°C.

U subotu u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčanije prije podne, a u drugoj polovini dana povećanje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 20 i 26°C.

U nedjelju očekuje se dolazak frontalnog poremećaja sa sjeverozapada koji će usloviti kišu u Bosni od ranih jutarnjih sati. U Hercegovini slabija kiša sredinom dana. Padavine su većinom prije podne. U poslijepodnevnim satima postepeno smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 12°C, na jugu zemlje od 17°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C.

U ponedjeljak u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana širom Bosne se prognoziraju lokalni pljuskovi. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 24°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak