U Sarajevu i na Bjelašnici jutros skoro ista temperatura: Pred nama je i nova promjena vremena

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu i na Bjelašnici jutros skoro ista temperatura: Pred nama je i nova promjena vremena

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle i niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac -3 stepena, Drvar 0, Ivan Sedlo i Srebrenica 1, Bjelašnica, Bugojno, Livno, Sanski Most i Tuzla 2, Sarajevo i Široki Brijeg 3, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Doboj i Prijedor 4, Jajce i Zenica 5, Gradačac 8, Trebinje 9, Mostar 11, Neum 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 946 milibara, za 4 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Stabilno vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije. Nakon prohladnog jutra, tokom kojeg je neophodno biti oprezniji i posvetiti pažnju prikladnom odijevanju, danju toplije, uz sunčane intervale i porast temperatura. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti.

Jesenji dan u Sarajevu: Pogledajte ko uživa u sunčanim trenucima

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima u Bosni po kotlinama i uz riječne tokove biti će magle i niskih oblaka. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar postepeno mijenja smjer na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepena. U Sarajevu magla i niska oblačnost u jutarnjim satima. Tokom dana sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura zraka oko 19 stepeni.

Srijeda: U Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada koje će u poslijepodnevnim i večernjim satima uvjetovati kišu i pljuskove širom zemlje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11, na jugu zemlje do 13, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni. 

Radovi na autoputu A-1: Privremeno se zatvaraju ulazi na petljama Zenica sjever i Zenica jug

Četvrtak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom i pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23 stepena. 

Petak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 14, na jugu zemlje do 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 20 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak