U Sarajevu i na Bjelašnici jutros ista temperatura: Objavljena prognoza za vikend

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu i na Bjelašnici jutros ista temperatura: Objavljena prognoza za vikend

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Široki Brijeg 7 stepeni, Bugojno 8, Ivan-sedlo 9, Bjelašnica, Drvar i Sarajevo 10, Bihać, Jajce i Livno 11, Sanski Most i Zenica 12, Tuzla 13, Grude 14, Mostar 16, Gradačac 17, Neum 18 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 954 milibra, za 10 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Bioprognoza: Biometeorološke prilike su povoljne. Tokom prijepodneva će biti ugodnije, dok bi u drugom dijelu dana, usljed strujanja toplijeg zraka, porasta temperature i sparnog vremena, osjetljive osobe trebale biti opreznije i ne pretjerivati sa aktivnostima. Moguće su blaže meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti. Preporučuje se slojevito odijevanje, kako bi se po potrebi raskomotili.

Poznat identitet muškarca koji je poginuo na kvadu na Kozari

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje sunčano vrijeme. Vjetar slab uglavnom zapadni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 24 do 30, u sjevernim područjima Bosne do 32 stepena. U Sarajevu sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura oko 27 stepeni.

Subota: Sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ili krajem dana ponegdje na sjeverozapadu Bosne je moguć lokalni pljusak. U kasnim večernjim satima pljuskovi i grmljavina se očekuju na sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Jutarnja temperatura od 11 do 17, na jugu do 19, a najviša dnevna temperatura od 26 do 32, na sjeveru Bosne i u Hercegovini 34 stepena.

Nedjelja: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva pljuskovi i grmljavina se očekuju u centralnim i istočnim područjima Bosne. Poslije podne lokalni pljuskovi se očekuju u Hercegovini, u centralnim, jugozapadnim i jugoistočnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 20, a najviša dnevna temperatura od 23 do 28, na jugu do 30 stepeni.

Ponedjeljak: Umjereno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu do 21, a najviša dnevna temperatura od 21 do 27, na jugu do 29 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak