U saobraćajnoj nesreći šestoro povrijeđenih

Radiosarajevo.ba
U saobraćajnoj nesreći šestoro povrijeđenih


U ulici Paromlinska, područje općine Novo Sarajevo, u subotu ujutro dogodila se saobraćajna nezgoda.

Putničko motorno vozilo marke Fiat Ducato, reg. oznaka T76-L-132, kojim je upravljao I. V. (1993) iz Ilidže, skrenulo je van kolovoza i udarilo u betonsku i metalnu ogradu firme Klas Sarajevo.

U saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobila je putnica iz vozila Fiat Ducato A.Ć. (1993) iz Ilidže i njoj je ljekarska pomoć ukazana u KCU Sarajevo, nakon čega je zadržana na daljnjem liječenju.

Lake tjelesne povrede zadobili su putnici iz tog vozila E. M. (1993) iz Trnova, DŽ. Š. (1993) iz Ilidže, A. M. (1994) godine iz Sarajeva, S. B. (1993) iz Ilidže i vozač I. V. Nakon što im je ljekarska pomoć ukazana u KCU Sarajevo, upućeni su na kućno liječenje.

Pronađeno i oduzeto vatreno oružje

U mjestu Raštelica, područje općine Hadžići, u subotu poslijepodne policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo prilikom preuzimanja i kontrole vozača P. D. iz Stoca i autobusa marke Neoplan, reg. oznaka E91-0-431, koji je prevozio navijače FK Veleža iz Mostara za Sarajevo, u torbici sa ličnim stvarima vozača P. D. pronađen je jedan pištolj marke CZ 6.35 mm. za koji nije posjedovao odobrenje, dok je u sjedištu za odmor vozača pronađena jedna malokalibarska puška marke Anshute.

Pronađeno vatreno oružje je oduzeto od vozača P. D.

Nasilničko ponašanje

Službenici policije Prve PU u subotu su lišili slobode M. D. (1979) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nasilničkog ponašanja, izvršeno na štetu K. L. iz Sarajeva. Uhapšeni je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Krađa šahtova

U subotu uvečer službenici policije Druge PU lišili su slobode B. O. (1992) iz Sarajeva. On je zatečen prilikom krađe šahtova u ulici Azize Šaćirbegović i Zvornička, a nakon hapšenja je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

553 prekršajna naloga

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo u toku proteklog dana preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja uručili su 553 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 49 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 45 vozača zbog upravljanja motornim vozilom pod dejstvom alkohola, a sedam lica bez položenog vozačkog ispita, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak