U pucnjavi na Dobrinji ranjena jedna osoba

Radiosarajevo.ba
U pucnjavi na Dobrinji ranjena jedna osoba


U sarajevskom naselju Dobrinja, ispred ugostiteljskog objekta Prego u ulici Luja Pastera, danas u 17.05 sati došlo je do tuče, a potom je Dž.N. (1986.) iz Sarajeva upotrijebio vatreno oružje, kojom prilikom je povrijeđen H.E. (1989.) iz Sarajeva.

Odmah je na lice mjesta upućeno više patrola policijskih službenika, kao i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, koja je nakon ukazane prve pomoći, povrijeđenog prevezla na KUM KCU Sarajevo, radi daljnjeg liječničkog zbrinjavanja.

Izvršenim pregledom ljekari su kod H.E. konstatirali lake povrede: prostrel lijeve natkoljenice i okrznuće desne natkoljenice. 

O pomenutom događaju obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo koji poduzimaju potrebne aktivnosti na rasvjetljavanju cjelokupnog događaja i tragaju za Dž.N. koji se, nakon upotrebe vatrenog oružja, udaljio s lica mjesta, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak