U ponedjeljak snijeg u Bosni, kiša u Hercegovini

Radiosarajevo.ba
U ponedjeljak snijeg u Bosni, kiša u Hercegovini

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje oblačno i prohladno vrijeme sa susnježicom i snijegom u Bosni, a ponegdje i kišom koja će se lediti u dodiru sa tlom, te ponegdje i slabom kišom u Hercegovini.

Tokom poslijepodneva očekuje se postupan prestanak padavina. Najmanje padavina se očekuje u sjevernim područjima. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjerena bura.

Jutarnja temperatura od -5 do 0, na jugu do 6, a najviša dnevna od -2 do 4, na jugu do 10 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme sa snijegom, a tokom dana očekuje se postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura oko -2, a najviša dnevna oko 1 stepen.

Danas je u našoj zemlji bilo pretežno oblačno vrijeme sa kišom na jugu i zapadu, a na planinama sa snijegom. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 13 sati: Bjelašnica -6 stepeni, Ivan-sedlo i Kupres -1, Prijedor 0, Bijeljina, Sarajevo, Sokolac i Zvornik 1, Goražde i Tuzla 2, Bihać, Bugojno, Doboj, Gradačac i Srebrenica 3, Banja Luka i Sanski Most 4, Livno i Zenica 5, Mostar 10, Stolac, Trebinje i Čapljina 12 i Neum 13, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak