U policijskoj akciji privedene 44 osobe

Radiosarajevo.ba
U policijskoj akciji privedene 44 osobe

U prostorijama MUP Tuzlanskoga kantona (TK) danas je održana konferencija za novinare na kojoj su v.d. policijski komesar Fadil Šljivić i načelnik Sektora krim. policije MUP TK-a Zahid Selimbašić prezentirali rezultate policijske akcije, odnosno, nastavka višemjesečnih aktivnosti koje provode službenici Uprave policije MUP TK-a na suzbijanju i sprečavanju svih oblika organiziranog kriminala, zloupotrebe opojnih droga, kaznenih djela iz oblasti imovinskih delikata i drugih kaznenih djela. 

Službenici policije MUP-a Tuzlanskog kantona su na osnovu naredbe Kantonalnog suda jučer izvršili pretrese stambenih objekata, pomoćnih objekata i putničkih motornih vozila na više lokaliteta na području Tuzlanskog kantona - u općinama Tuzla, Lukavac i Gračanica. 

U navedenim pretresima, pronađena je i izuzeta veća količina predmeta koji se mogu dovesti u vezu s navedenim kaznenim djelima. Izuzeto je 9 pušaka i 8 pištolja raznih vrsta i kalibara, 2 ručne bombe, 11 motornih vozila, 5 motocikala, veći broj mobilnih telefona, određena količina tvari koja asocira na opojnu drogu "heroin" i "marihuana", tablete koje asociraju na "ekstazi", laptopi, računarske centralne jedinice, streljivo raznog kalibra i dr. predmeti.

U navedenoj akciji, koja još traje, sudjelovalo je oko 350 službenika policije MUP TK-a, u suradnji s nadležnim tužiteljstvom i sudom, te drugim agencijama za provođenje zakona, koje su iz svoje nadležnosti pružile pomoć službenicima MUP TK-a u realizaciji ovih aktivnosti. 

U vezi s navedenim, u prostorije MUP TK-a privedene su 44 osobe radi kriminalističke obrade, koja je još u tijeku, nakon čega će protiv određenog broja osoba Kantonalnom tužiteljstvu Tuzla biti podneseno Izvješće o učinjenom kaznenom djelu, a za jedan broj osoba najvjerojatnije će biti određena mjera pritvora. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak