U petak sjednica NSRS povodom protesta u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
U petak sjednica NSRS povodom protesta u Sarajevu


Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (RS), koju je zatražila entitetska vlada u vezi s blokadom objekata bh.institucija u Sarajevu, bit će održana 14.juna, odlučeno je danas na sjednici Kolegija entitetskog parlamenta.

Informaciju za parlamentrace pripremila je entitetska vlada, potvrdio je predsjednik parlamenta Igor Radojičić precizirajući da ta 'Informacija o političko-bezbjednosnim aspektima dešavanja u vezi s blokadom objekata institucija BiH u Sarajevu sadrži podatke o događanjima u Sarajevu, ali ne i prijedloge zaključaka'.

On je na pres-konferenciji potvrdio da poslanici SDA nisu prisustvovali današnjoj sjednici Kolegija.

Za danas je zakazan i sastanak zvaničnika RS-a i njenih predstavnika u zajedničkim bh.institucijama kod predsjednika RS-a Milorada Dodika, a u funkciji, kako kaže Radojičić, definiranja zajedničkih stavova.

Pretpostavlja da će na tom sastanku biti date neke smjernice i stavovi političkih partija, na osnovu čega će i Narodna skupština u petak imati orijentir 'kuda i kako dalje.'

Danas će u Banjoj Luci zasjedati i Izvršni odbor Saveza nezavisnih socijaldemokrata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak