U padu ringišpila povrijeđeno devetero djece

Radiosarajevo.ba
U padu ringišpila povrijeđeno devetero djece

U padu ringišpila u selu nadomak Kotor-Varoši u subotu uvečer povrijeđeno je devetero od 15 djece koliko se u momentu nesreće nalazilo na ringinšpilu.

Nakon nesreće povrijeđena djeca zbrinuta su u kotorvaroškom Domu zdravlja. Šestero je nakon ukazane pomoći pušteno na kućno liječenje, a troje je prevezeno u banjalučki Klinički centar.

Iz Kliničkog centra Banja Luka potvrđeno je da su u toku noći u Kliniku za dječiju hirurgiju dovezena tri dječaka. Devetogodišnji A. E. iz Danske, kojem je prikolica pala na nogu, primljen je u Kliniku za dječiju hirurgiju s povredom desnog koljena. Dječak je odmah hirurški zbrinut i nastavlja liječenje u ovoj klinici, precizira se u saopćenju iz Kliničkog centra Banja Luka.

Četrnaestogodišnji A. B. je nakon ukazane pomoći u Klinici za dječiju hirurgiju upućen u Kliniku za maksilofacijalnu hirurgiju, gdje mu je hirurški zbrinuta povreda lica, nakon čega je pušten na kućno liječenje, dok je trinaestogodišnji dječak pregledan zbog nagnječenja grudnog koša i nakon ukazane pomoći pušten na kućno liječenje.

Dežurni tužilac Okružnog tužilaštva Banja Luka naredio je da se utvrdi uzrok pada ringišpila.

"Do rušenja ringišpila u mjestu Hanifići u općini Kotor-Varoš, došlo je u subotu oko 22.15 sati iz još neutvrđenih razloga, a na licu mjesta uviđaj su izvršili pripadnici banjalučke policije i dežurni okružni tužilac“, potvrdila je glasnogornica Centra javne bezbjednosti Banjaluka Gospa Arsenović.

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak