U Neumu pojačano prisustvo inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove

6
Radiosarajevo.ba
U Neumu pojačano prisustvo inspektora Federalne uprave za inspekcijske poslove

Direktorica Federalne uprave za inspekcijske poslove Ivana Prvulović razgovarala je u četvrtak, 1. augusta, u prostorijama Općine Neum sa općinskim načelnikom Draganom Jurkovićem.

Povod posjete bio je intenziviranje aktivnosti Federalne uprave za inspekcijske poslove u Neumu i unapređenje saradnje s općinskim vlastima s ciljem jačanja pravne discipline fizičkih i pravnih lica u Neumu, naročito u periodu pojačane privredne aktivnosti usljed povećanog priliva turista u Općini Neum u toku ljetnih mjeseci, što posljedično dovodi i do potrebe intenziviranja inspekcijskog nadzora.

Direktorica Prvulović je upoznala načelnika Jurkovića s opredjeljenjem novog menadžmenta FUZIP ka efikasnom i ujednačenom inspekcijskom nadzoru u svim dijelovima Federacije BiH, te naglasila značaj inspekcijskog nadzora usmjerenog na sigurnost plovidbe i zaštitu kupača i učesnika u pomorskom saobraćaju, što je i pitanje od posebnog interesa i za samu lokalnu zajednicu.

Nezavisni odbor PSBiH uputio prijedlog Vijeću ministara za smjenu Zorana Galića

Napomenula je da su za višednevno prisustvo federalnih inspektora u Neumu uloženi značajni napori u smislu organizacije postojećih kapaciteta.

Načelnik Jurković se složio sa značajem ulaganja napora u oba pravca, te informisao direktoricu Prvulović da je i lokalna zajednica već poduzela mjere iz svoje nadležnosti kako bi se određene djelatnosti dovele u okvire zakona. Također je istakao značaj sigurnosti plovidbe i konstatovao da očekuje pozitivne efekte prisustva federalnih inspektora u Neumu za lokalnu zajednicu i turizam.

 Inače, u julu je Neumu organizovano pojačano prisustvo federalnih tržišno, turističko-ugostiteljskih inspektora u trajanju od 9 dana, s fokusom na kontrolu primjene Zakona o turističkoj djelatnosti, Zakona o fiskalnim sistemima i Zakona o unutrašnjoj trgovini, a inspekcijski nadzori pomorske plovidbe u avgustu će trajati 14 dana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak