U neredima na Grbavici povrijeđeno šest Dalmatinaca

Radiosarajevo.ba
U neredima na Grbavici povrijeđeno šest Dalmatinaca


Pripadnici MUPKS-a nastavljaju raditi na evidentiranju odgovornih za jučerašnje navijačko divljanje u krugu stadiona ''Grbavica'' u Sarajevu, pred početak prijateljske utakmice između Željezničara i Hajduka, izjavio je Feni portparol MUPKS-a Irfan Nefić.

Jučerašnja prijateljska utakmica između FK Željezničar i HNK Hajduk iz Splita otkazana je zbog navijačkih nereda na stadionu i oko stadiona Grbavica.

Prema nezvaničnim informacijama incident su uzrokovali navijači Hajduka koji su nekoliko sati pred početak utakmice probili slabo osiguranje na stadionu i uništili navijačke rekvizite i koreografiju navijača Željezničara na južnoj tribini, nakon čega je došlo do navijačkih sukoba izvan stadiona.

Nefić je rekao da je tokom sukoba u četvrtima nedaleko od stadiona ''Grbavica'' uništeno 14 automobila, od kojih je pet s tablicama BiH i devet s tablicama Republike Hrvatske.

Biljana Jandrić, portparolka Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu,  kazala je da je KCUS sinoć primio deset povrijeđenih osoba, od kojih je četvero iz Sarajeva, dva iz Zadra, dva iz Splita jedan iz Metkovića i jedan iz Bjelovara.

''Devet pacijenata je nakon zbrinjavanja napustilo Klinički centar, dok je jedan pacijent iz Splita operativno zbrinut tokom noći zbog povrede glave. On se jutros osjeća dobro, svjestan je i komunikativan i vidjet ćemo kada će moći napustiti kliniku'', izjavila je Jandrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak