U Mostaru protest zbog političke blokade

Radiosarajevo.ba
U Mostaru protest zbog političke blokade

Više desetina građana Mostara okupilo se ispred zgrade nove Gradske vijećnice, gdje se večeras otvara izložba Mostar muzej sjećanja, kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo političkim stanjem u gradu na Neretvi.

Na otvaranju izložbe trebali bi doći lokalni političari, kao i visoki predstavnik Valentin Inzko, a kako su rekli okupljeni građani, licemjerno je otvarati izložbu pod nazivom Mostar muzej sjećanja u gradu u kojem se sistematski uništavaju sva sjećanja.

Transparentima na kojima stoji A kad će statut?, 20 godina nas držite kao taoce i Radite li to?, okupljeni građani su upozorili na političku blokadu Mostara koja traje više mjeseci, bez ikakvih naznaka da bi se uskoro mogla okončati.

Podsjećamo, prošle godine istekao je mandat vijećnicima u Gradskom vijeću Mostara, a novi izbori nisu održani jer se političke stranke nisu mogle dogovoriti o izmjenama dijelova Statuta Grada Mostara, koji se odnose na izbor gradskih vijećnika, a koji je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak