U Mostaru izbili neredi nakon utakmice

Radiosarajevo.ba
U Mostaru izbili neredi nakon utakmice


Nakon završetka sinoćnje utakmice grupe C na Evropskom nogometnom prvenstvu, između Hrvatske i Španije, došlo je do sukoba fudbalskih huligana i policije u blizini Španskog trga u Mostaru.

Oko 23 sata, grupa od dvjestotinjak uglavnom mlađih osoba stigla je iz  pravca Strelčevine do zgrade Staklene banke, gdje ih je dočekao manji broj pripadnika Specijalne jedinice policije MUP-a.

Lakše je povrijeđena tri policajaca, a privedeno je sedam osoba, od kojih se jedna nalazi u bolnici Južni logor, sa a sada još neutvrđenim tjelesnim povredama, javlja FTV.

Kako je objavio portal Bljesak.info, pozivajući se na informacije sa lica mjesta, upotrijebljen je i suzavac, jer su okupljeni huligani gađali policajce svim predmetima koji su im se našli pri ruci. U jednom trenutku izgrednici su potisnuli policiju na sredinu Španskog trga gdje su ih gađali kamenjem, bocama, saobraćajnim znakovima, gajbama, i drugim tvrdim predmetima, a pred sobom su gurali i zapaljen kontejner, sve vrijeme uzvikujući i uvredljive parole.

Nastala je, još ne utvrđena, materijalna šteta na reklamnim panoima i autobusnim stajalištima. Velika materijalna šteta na gradskoj infrastrukturi nije nanesena, istrgnuta su četiri saobraćajna znaka, te je razbijeno autobusko stajalište pokraj "staklene banke". Nanesena je i manja materijalna šteta na četiri policijska vozila, piše Federalna.ba.

Dolaskom policijskog pojačanja ponovno je upotrijebljen suzavac, te su intervencijom 'specijalaca' izgrednici potisnuti u smjeru iz kojega su i došli.

Hrvatska je sinoć od Španije rezultatom 1:0 izgubila u odlučujućoj utakmici za plasman u četvrtfinale

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak