U Konjević-Polju instruktivna nastava tokom zimskog raspusta

Radiosarajevo.ba
U Konjević-Polju instruktivna nastava tokom zimskog raspusta

Djeca bošnjačke nacionalnosti iz Konjević-Polja će tokom zimskog raspusta u svojim kućama u Konjević-Polju učiti gradivo iz prvog polugodišta.

"Planiramo organizirati školu instruktivne nastave u Konjević-Polju, nakon čega će djeca dolaziti u Osnovnu školu Vladislav Škarić u Sarajevu da polažu predmete. To se organizuje u koordinaciji Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo", kazao je Feni jedan od roditelja iz Konjević-Polja Senad Muminović

Naglasio je da će u Konjević-Polje dolaziti nastavnici iz Sarajeva

Roditelji ne odustaju od svojih zahtjeva i ostaju u Sarajevu. 

"U šatorima imamo plinske boce na koje se grijemo i teško nam je provjetravati šatore. Svi se žale na zagađenje, a bolji je zrak vani nego u šatorima", rekao je Muminović. 

Bošnjačka djeca iz Konjević-Polja ne pohađaju nastavu od 2. septembra, a njihovi roditelji zahtijevaju od nadležnih institucija u RS-u da osiguraju odvijanje nastave na bosanskom jeziku i uvođenje nacionalne grupe predmeta.

Svoja prava roditelji i djeca od 9. oktobra traže pred OHR-om, gdje su podigli šatorsko naselje. Zbog hladnoće djeca su se nedavno vratila u Konjević-Polje, a njihovi očevi su ostali pred zgradom OHR-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak