U jučerašnjim nemirima u BiH povrijeđeno ukupno 189 osoba

Radiosarajevo.ba
U jučerašnjim nemirima u BiH povrijeđeno ukupno 189 osoba

 

 U jučerašnjim protestima praćenim neredima koji su potresli više gradova Bosne i Hercegovine, osim materijalnih šteta koje su nastale na objektima institucija, povrijeđeno je ukupno 189 građana od čega 140 pripadnika policije. Kako javlja Anadolija, u Sarajevu je povrijeđena ukupno 121 osoba od čega 20 prosvjednika i 101 pripadnik policije, potvrdila je glasnogovornica Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS). 

Osoblje Urgentnog centra Kantonalne bolnice u Zenici potvrdilo je da je tokom jučerašnjih nemira primljeno najmanje 40 povrijeđenih građana. Glasnogovornica MUP-a ZDK-a Aldina Ahmić kazala je kako je tokom jučerašnjih nemira u Zenici povrijeđeno 26 policajaca nakon čega im je ukazana hitna medicinska pomoć. Ona je također potvrdila da je tokom protekle noći policija privela 25 lica osumnjičenih za jučerašnje izgrede te da je istraga u toku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak