U Han Pijesku ranjeni policajac i pljačkaš

Radiosarajevo.ba
U Han Pijesku ranjeni policajac i pljačkaš

U pucnjavi koja je uslijedila nakon pljačke benzinske pumpe "Energopetrol" u Han Pijesku ranjeni su policajac i jedan od razbojnika, rekla je portparol Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo Danka Tešić.

Policajac je ranjen u ruku i nalazi se izvan životne opasnosti, a napadač u nogu. Obojici je ljekarska pomoć ukazana u bolnici Kasindo, rekla je Tešićeva.

Srna nezvanično saznaje da su ranjeni policajac Danko Šuka i napadač Nebojša Borovčanin, dok su uhapšeni njegovi saučesnici Boban Subašić i Marko Lizdek.

Tešićeva je naglasila da su tri maskirana naoružana napadača, dvadesetogodišnjaci, sinoć oko 22.00 časa počinila razbojništvo nad radnikom benzinske pumpe "Energopetrol" u mjestu Bogazi u opštini Han Pijesak.

Prema njenim riječima, razbojnici su uz prijetnju puškom i pištolja od radnika oteli 2. 400 KM pazara i odvezli se automobilom u nepoznatom pravcu.

Nakon sveobuhvatne akcije policija vozilo zaustavila u mjestu Kuti, opština Sokolac, a napadači su otvorili vatru na policiju i tom prilikom je ranjen policajac i jedan napadač, dodala je ona.

Tešićeva je naglasila da je tom prilikom uhapšen i Subašić, dok je Lizdek pobjegao sa lica mjesta, ali je uhapšen jutros u mjestu Knežina.

Ona je naglasila da su pljačkaši trenutno nalaze u Policijskoj stanici na Sokocu gdje je u toku kriminalistička obrada.

rtrs.tv/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak