U Bihaću i Mostaru jutros ista temperatura: Pogledajte kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana

0
Radiosarajevo.ba
U Bihaću i Mostaru jutros ista temperatura: Pogledajte kakvo će vrijeme biti u naredna tri dana

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Žuti meteoalarm, zbog oluje i grmljavine upaljen je samo za područje Mostara, a upozorenje glasi:

"Budite svjesni da se mogu pojaviti oluje s grmljavinom. Budite posebno pažljivi u izloženim područjima, kao što su planine, šume i otvoreni tereni. Smetnje u vanjskim aktivnostima su moguće."

Četiri stranke žele zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice: Predložen Muhamed Avdić

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 1 stepen, Široki Brijeg 6, Ivan Sedlo 8, Livno 9, Sarajevo, Tuzla i Zenica 10, Neum i Sanski Most 12, Bihać i Mostar 13 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza relativno je povoljna. U prijepodnevnim satima moguće je da kratkotrajni, mjestimični pljuskovi pokvare ugođaj, a kod osjetljivih osoba uslijede blaže poteškoće poput dekoncentracije i glavobolje. Uz ljepšu opštu sliku u drugom dijelu dana, djelimično stabilnije vrijeme i povremene sunčane intervale, većina populacije će se osjećati bolje. Poželjno je slojevito se odjenuti.

Kiša za Prvi maj? Nedim Sladić ima optimističnije vijesti

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 17 do 24 stepena. U Sarajevu umjereno oblačno sa lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura oko 20 stepeni.

Ponedjeljak: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne lokalni pljuskovi su mogući na zapadu i sjeverozapadu Bosne. U večernjim satima kiša se očekuje u većem dijelu naše zemlje. Vjetar slab do umjeren istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 7 do 12, na jugu do 16, a dnevna od 14 do 20, na jugu do 23 stepena.

Utorak: Oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 13, na jugu do 15, a dnevna od 13 do 19 stepeni.

Srijeda: Oblačno vrijeme sa kišom. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 16, a dnevna od 10 do 16, na jugu do 22 stepena, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak