U BiH uskoro novi zakon: Za odbijanje alkotesta i testa na drogu kazna 4.000 KM?

1
Radiosarajevo.ba
U BiH uskoro novi zakon: Za odbijanje alkotesta i testa na drogu kazna 4.000 KM?

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio je u četvrtak, 21. decembra Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u Bosni i Hercegovini, koji su predložili zatupnici Milan Dunović, Zlatan Begić i Vlatko Glavaš.

Dunović je na prošloj sjednici pojasnio da se radi o tome da je predviđena novčana kazna od 4.000 KM i šest kaznenih bodova u slučaju da vozač koji je pod dejstvom alkohola ili narkotika odbije testiranje.

"Za odbijenje testiranja na narkotike i alkohol, vozaču se može izreći kazna od 4.000 KM, 6 kaznenih bodova i 6 mjeseci oduzimanje vozačke dozvole.

Sudar u centru Sarajeva, stvorile se velike gužve

Do sada je osobama pod dejstvom nedozvoljenih sredstava bilo 'jeftinije' odbiti testiranje i platiti relativno malu kaznu, te tako nastaviti ugrožavanje bezbjednosti u saobraćaju.

Nakon ovog usvajanja izmjene Zakona, odbijanje testiranja više nije isplativa opcija", napisao je Dunović na društvenim mrežama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak