U BiH povučeno više igračaka sa tržišta: Ovo je razlog

1
Radiosarajevo.ba
U BiH povučeno više igračaka sa tržišta: Ovo je razlog

Agencija za nadzor nad tržištem BiH povukla je sa tržišta tri modela laserskih igračaka pištolja, te dvije vrste laserskih pokazivača, jer predstavljaju rizik od povrede oka i oštećenja vida.

Kako su naveli, riječ je o laserskim igračkama pištoljima "007D", "super air gun" marke "P.062IM" i "air soft gun" marke "N0.P138D", proizvedenim u Kini, te jedan laserski pokazivač čija je zemlja porijekla nepoznata, a drugi je kineski "green laser pointer".

"Svi ovi proizvodi predstavljaju rizik od povrede oka i oštećenja vida jer izmjerena srednja snaga laserskog snopa prema klasifikaciji u standardu BAS EN 60825-1:2016 odgovara klasi tri er /3R/, a ne sadrže ni potrebna upozorenja i informacije za korisnike propisane u navedenom standardu", istakli su iz Agencije za nadzor nad tržištem BiH.

Velike novosti u kraljevskoj porodici: Kate Middleton se vraća svojim dužnostima?

Dodali su da su poslovni subjekti preduzeli mjere povlačenja ovih proizvoda sa tržišta i njihovog uništavanja, dok se potrošačima preporučuje da ove proizvode prestanu koristiti i da ih vrate u trgovinu maloprodaje gdje su kupljeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak