U Ambasadi SAD-a sastanak bh. lidera sa delegacijom Kongresa

Radiosarajevo.ba
U Ambasadi SAD-a sastanak bh. lidera sa delegacijom Kongresa

Danas će u 17 sati u Sarajevu u rezidenciji američkog ambasadora u BiH biti održan sastanak lidera bh stranaka sa delegacijom američkog Kongresa predvodi senator Benjamin L. Kardin koji je u Senatu SAD predsjednik Komisije za sigurnost i saradnju u Evropi.


Mišo Relota, glasnogovornik HDZ-a BiH, potvrdio je da će predsjednik HDZ BiH Dragan Čović učestvovati na ovom sastanku. I iz HDZ-a 1990. su za Svevijesti.ba potvrdili da su u ovoj stranci dobili poziv na satanak s američkom delagacijom, te da je predsjednik HDZ 1990 Božo Ljubić potvrdio svoj dolazak.

Lider Stranke za BiH Haris Silajdžić i lider SDP-a BiH Zlatko Lagumdžija prisustvovati sastanku sa delegacijom Kongresa SAD.

Ovom sastanku prisustvovat će i predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik, te predsjednik Narodne skupštine RS Igor Radojičić.

U saopštenju se navodi da će težište razgovora delegacije američkog Kongresa, koju čine predsjedavajući Komisije za bezbjednost i saradnju u Evropi senator Bendžamin Kardin i kopredsjedavajući Elsi Hestings, biti na međunarodnoj saradnji i pružanju podrške reformama koje su neophodne da BiH postane članica EU i NATO-a.

FTV/FENA/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak