U akciji 'Arka RS' privedene tri osobe

Radiosarajevo.ba
U akciji 'Arka RS' privedene tri osobe


Tokom međunarodne policijske akcije "Arka RS" koja se provodi u više europskih država, policija Brčko distrikta izvršila je danas pretres na dvije lokacije  i privela 3 osobe koje se dovode u vezu s proizvodnjom i stavljanjem u promet opojnih droga.

Tokom akcije zaplijenjena su i dva automobila (BMW i Golf 6), stranih registarskih pločica, jedan pištolj, veći broj mobitela i kartica, te više evidencija koje se mogu koristiti kao dokazni materijal u procesuiranju osumnjičenih.

Glasnogovornik policije Brčko distrikta Halid Emkić kazao je kako je ova grupa učestvovala u široko organiziranoj međunarodnoj kriminalnoj grupi na posredovanju krijumčarenja oko 15 kilograma kokaina.

"Nakon višemjesečnih planskih aktivnosti koje su poduzele policijske agencije u više europskih država i sukladno ranije sačinjenim planovima i razmijenjenim informacijama na području Brčko distrikta, policija je obavila pretres na dvije lokacije. Pretresen je jedan stambeni objekat u Bijeloj i jedan poslovni objekat u Dubravama, gdje su pronađeni značajni dokazi koji će se koristiti u kazneno-pravnom procesuiranju", istaknuo  je Emkić.

Dodao je da su nakon saslušanja i kriminalističke obrade u policiji Brčko distrikta, privedene osobe predane na dalje procesuiranje Tužilaštvu Bosne i Hercegovine, a policija nastavlja s istražnim radnjama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak