U 34. godini preminuo Maid Bucman, odbojkaški sudija iz Mostara

4
Radiosarajevo.ba
U 34. godini preminuo Maid Bucman, odbojkaški sudija iz Mostara

Sportska javnost u Bosni i Hercegovini saznala je još jednu tužnu vijest.

U subotu, 21. januara preminuo je odbojkaški sudija Maid Bucman, rođen 1989. godine u Mostaru. Potvrdio je to Odbojkaški savez BiH.

"Sa tugom i velikom žalošću smo primili vijest da nas je nakon borbe sa bolešću napustio državni odbojkaški sudija, Maid Bucman (rođen 1989. godine).

Reporteri bez granica kratkom porukom podsjetili Elmedina Konakovića na njegovu dužnost

Maid Bucman je bio osoba koja je živjela za odbojku i istinski je uživao u odbojci. Osoba ispunjena pozitivnom energijom, vedar i nasmijana, uvijek spreman pomoći i pružiti podršku. I zato je bio cijenjen član bh. odbojkaške porodice. Odbojkaški savez Bosne i Hercegovine upućuje izraze iskregog saučešća porodici Bucman. A Maida ćemo zauvijek pamtiti kao čovjeka velikog srca, u kojem je bilo mjesta za svakoga.", kazali su iz Odbojkaškog saveza BiH.

Dženaza i ukop će biti obavljeni danas u haremu Orašlje.  Bucman je bio sudija Premijer lige Bosne i Hercegovine i dugogodišnji predsjednik Sudijskog odbora Mostar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak