Tuzlanski taksisti prekinuli štrajk glađu

Radiosarajevo.ba
Tuzlanski taksisti prekinuli štrajk glađu


Grupa samostalnih taksi prijevoznika u utorak, u večernjim satima prekinula je štrajk glađu nakon razgovora s načelnikom Općine Tuzla Jasminom Imamovićem i njegovim saradnicima.

Na sastanku im je obećano da će u narednom periodu biti riješeno pitanje taksi stajališta na teritoriji općine.

˝Grupaciji od 14 taksista obećano da će u narednom periodu Općina Tuzla riješiti pitanje taksi stajališta na teritoriji općine. S tim u vezi, štrajk je prekinut večeras u 20 sati. Zahvaljujemo se svim medijima - tuzlanskim, federalnim i državnim, novinama, radio stanicama, televizijama i internet portalima na uspješnoj saradnji i stalnoj podršci. Zahvaljujemo se građanstvu Tuzle na doniranim toplim napitcima i moralnoj podršci˝, saopćili su taksisti, a objavio portal tip.ba.

Podsjećamo, taksi prijevoznici koji svoju djelatnost obavljaju u drugim općinama Tuzlanskog Kantona, navode višegodišnje upućivanje zahtjeva Općini Tuzla za dodjeljivanje taksi stajališta u Tuzli gdje su rođeni, a na koje nisu dobili odgovore u ponedjeljak, 25. februara , započeli su štrajk glađu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak