Tuzlanski portali o tuči srednjoškolki: Jadna li si tuzlanska mladosti!

Radiosarajevo.ba
Tuzlanski portali o tuči srednjoškolki: Jadna li si tuzlanska mladosti!

Snimak sramotnog incidenta koji se dogodio u jednoj srednjoj školi u Tuzli, privukao je veliku pažnju medija u Bosni i Hercegovini i cijeloj regiji premda su i ranije u našoj zemlji zabilježeni slični slučajevi.

Oštro su spomenuti incident osudili svi, mediji posebno.

Na poseban način temu su obradili tuzlanski portali koji su incident ocijenili 'jadnim'.


Tuzla: Tri učenice pretukle kolegicu by dm_52779e30b2787 

''Da sve bude još šokantnije školski drugovi ne samo da nisu prišli u pomoć jadnoj djevojci, nego su se naspram modernog doba smartphone-a i facebooka okuražili na snimanje videa. Gdje ste sad čuveni Tuzlanski profesori? Pa zar je moguće da u krugu škole nema niti jednog od ukupno 52 uposlena profesora, a kamoli direktora ili pedagoga koji su mogli spriječiti maltretiranje njihove učenice'', piše tuzlanski portal Freshpress.info.

Portal Tip.ba piše da ovo nije prvi slučaj nasilja u školama.

''Slike i scene međuvršnjačkog nasilja sve češće mogu da se vide na internetu. Vijesti o nasilju i brutalnosti maloljetnika stižu svakodnevno sa ulica i kafića, ali najalarmantnije su one koje dolaze iz škola.''

''Nakon što je razmijenjeno nekoliko pogrdnih riječi, grupica revoltiranih djevojaka izvela je jednu učenicu van školskih prostorija, a zatim je odveli iza obližnje zgrade. Najprije su joj pogrdnim riječima uz provokacije, željele dati do znanja da "gdje je pogriješila i da joj nikada neće oprostiti" a nedugo nakon toga i brutalno su je pretukle. Kompletan incident posmatrala je i skupina učenika od kojih su pojedini sve i snimali mobilnim telefonima.'', javio je Tuzlanski.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak