Tuzla: Ljekari se bore za život 21-godišnje djevojke

Radiosarajevo.ba
Tuzla: Ljekari se bore za život 21-godišnje djevojke

Ljekari Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli i dalje se bore za život dvadesetjednogodišnje A.Ć. iz Zavidovića, koja je teško povrijeđena u utorak kod Mješovite srednje mašinske škole u Tuzli, nakon što ju je automobilom Golf III udario pedesetogodišnji F.A. iz Lukavca, prenosi Tuzlanski Info Portal.

Kako je kazala za TIP glasnogovornica tuzlanskog UKC-a Amra Odobašić, djevojka je od utorka u izuzetno teškom stanju smještena u Jedinici intenzivne njege u Odjeljenju za anesteziologiju i reanimatologiju, gdje je priključena na aparate za vještačko disanje.

"Pacijentica je i dalje u vrlo teškom stanju nalazi se u Jedinici intenzivne njege u Odjeljenju za anesteziologiju i reanimatologiju. Priključena je na aparate za vještačko disanje i životno je ugrožena", istakla je Odobašić za TIP.

A.Ć. je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se u utorak oko 11.30 sati dogodila u ulici Bosne Srebrene, u neposrednoj blizini Mješovite srednje mašinske škole u Tuzli.

Djevojku je prilikom prelaska ulice, na za to propisanom mjestu, automobilom marke Golf III udario pedesetogodišnji F.A. iz Lukavca.

Ona je u izuzetno teškom stanju hospitalizirana u Univerzitetsko-kliničkom centru u Tuzli, gdje joj se već treći dan nakon operativnog zahvata ljekari bore za život, podsjeća Fena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak