Tužiteljstvo BiH vrši uviđaj o napadu na državne institucije

Radiosarajevo.ba
Tužiteljstvo BiH vrši uviđaj o napadu na državne institucije

Po nalogu glavnog tužitelja, dva tužitelja i stručni suradnik Tužiteljstva BiH, od ranih jutarnjih sati, koordiniraju aktivnosti policijskih djelatnika Federalne uprave policije, MUP-a Kantona Sarajevo i Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, na uviđaju o ugrožavanju i napadu na državne institucije BiH, tijekom jučerašnjih prosvjeda u Sarajevu, javlja Fena.

Glavni tužitelj i dužnosnici Tužiteljstva BiH u stalnom su kontaktu i koordinaciji, oko vršenja ovih aktivnosti. S obzirom da su tijekom napada, između ostalog evidentirana ugrožavanja kapaciteta i objekata Predsjedništva BiH, Ministarstva vanjskih poslova, Ustavnog suda BiH i Arhiva BiH, tužitelji su izašli na teren, gdje koordiniraju aktivnosti na vršenju uviđaja, te otkrivanju počinitelja ovih nasilnih napada na institucije države Bosne i Hercegovine, priopćeno je  iz Tužiteljstva BiH.  

''Upravo su u tijeku utvrđivanja identiteta počinitelja ovih kaznenih djela, kojima su grubo napadnute institucije države, kako bi se počinitelji identificirali i sankcionirali. U tom pravcu, vrši se ispitivanje većeg broja osoba te prikupljanje dokaza o ovim događajima'', navodi se u priopćenju. 

Tužiteljstvo BiH ističe da će se odlučno suprotstaviti svim oblicima ugrožavanja institucija Bosne i Hercegovine, kao i Arhiva BiH, koji sadrži značajno povijesno naslijeđe Bosne i Hercegovine. 

''Građanima BiH želimo poručiti da će svi počinitelji napada na institucije države biti intenzivno otkrivani i procesuirani'',  poručuju iz Tužiteljstva BiH. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak