Tužilaštvu dostavljeni izvještajI o pedofiliji

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvu dostavljeni izvještajI o pedofiliji

Okružnom tužilaštvu Banja Luka dostavljen je izvještaj, zajedno s prikupljenim dokazima, protiv triju osoba iz Banje Luke osumnjičenih da su počinile, od kojih jedna krivično djelo obljube zloupotrebom položaja, druga iskorištavanje djece i maloljetnika za pornografiju, dok za treću osobu postoje sumnje da je počinila krivično djelo zadovoljenje spolnih strasti pred drugima. 


Iz ovog tužilaštva je potvrđeno i da su danas poslijepodne

osumnjičeni privedeni u prostorije Tužilaštva u Banjoj Luci radi ispitivanja. 


U saopćenju Okružnog tužilaštva ne navode se ni inicajali osumnjičenih, a nezvanično u pitanju je socijalni radnik Centra za socijalni rad iz Banje Luke Anđelko Đokić, radnik jedne zaštitatske firme također iz Banje Luke Igor Račić i izvjesni Milivoje Golić. 


Okružni tužilac stavit će prijedlog za određivanje pritvora ukoliko, nakon ispitivanja osumnjičenih i razmatranja dokaza u spisu, nađe dokaze da postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni počinili navedena krivična djela i ukoliko istovremeno nađe neki od razloga za određivanje pritvor. 


Podsjećanja radi, policija RS-a je jučer u Banjoj Luci pretresla tri lokacije i saslušala tri osobe zbog sumnje da su počinile spomenuta krivična djela. 


U akciji kodnog naziva "Sparta" policajci su s nekoliko lokaliteta izuzeli određene predmete, računare te DVD medije.


Navodno, postoji sumnja da su u ovom krivičnom djelu vrbovani i podvođeni maloljetni dječaci, štićenici Centra za socijalni rad.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak