Tužilaštvo TK predložilo pritvor za Hadžićevu

Radiosarajevo.ba
Tužilaštvo TK predložilo pritvor za Hadžićevu

Margareta Hadžić zvana Marga, koja je prije dva dana teško ranila dvojicu specijalaca MUP-a Tuzlanskog kantona, jutros je predata u nadležnost Tužilaštva Tuzlanskog kantona gdje i saslušana, a na saslušanje je dovezena kolima Hitne pomoći i na nosilima.

Pripadnici MUP-a Tuzlanskog kantona sinoć su uhapsili još jednog saradnika Margarete Hadžić, a radi se o Selmiru Demiroviću zvanom Selko, kod kojeg je pronađena određena količina heorina.

Kako Federalna televizija nezvanično saznaje, danas je suspendovan inspektor  MUP-a TK Ćazim Mešić, koji je sarađivao sa Margaretom Hadžić, dok  se unutrašnja istraga vodi  i protiv inspektora Rusmira Muftića.

Portparol Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović je rekao da je postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva TK stavio Kantonalnom sudu Tuzla prijedlog za određivanje pritvora za 48-godišnju Hadžić iz Tuzle zbog osnovane  sumnje da je počinila dva krivična djela - pokušaj ubistva službenika Jedinice za podršku MUP-a TK u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak