Tužilaštvo KS se ponovo oglasilo o predmetu djevojčice Džene Gadžun

2
Radiosarajevo.ba

Danas se navršava godina od smrti dvoipogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja.

Slučaj njene smrti nikada nije rasvijetljen, zbog čega su njeni roditelji danas bili u Sarajevu.

U 9 sati su se novinarima obratili ispred Vlade Kantona Sarajevo, a za 10 sati je najavljeno okupljanje ispred Tužilaštva KS.

Kamere uhvatile Baždarevića na tribinama u Sloveniji, navodno je pronašao novi posao

Danas je godišnjica smrti djevojčice Džene Gadžun, u Sarajevu najavljeni protesti

Iz Tužilaštva Kantona Sarajevo ističu da su u predmetu utvrđivanja okolnosti smrti djevojčice do sada proveli više radnji dokazivanja.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"U predmetu vezanom za utvrđivanje okolnosti smrti djevojčice Dž. G. u dosadašnjem toku postupka Tužilaštvo Kantona Sarajevo je sa MUP-om Kantona Sarajevo, kao nadležnom agencijom za provođenje zakona, provelo više radnji dokazivanja, među kojim su: uviđaj na licu mjesta u privatnoj klinici, po naredbi tužilaštva izvršena je obdukcija oštećene, na prijedlog tužilaštva, sud je izdao više naredbi za izuzimanje dokaza te je pribavljena medicinska i druga relevantna dokumentacija od više privatnih i javnih medicinskih i drugih ustanova, pribavljeni su različiti materijalni dokazi, saslušano više svjedoka, provedena odredena vještačenja, dok se rezultati složenog vještačenja još očekuju.

Ovisno o ishodu, donijet će se odluka o daljem postupanju, te eventualno provodenju drugih radnji, a sve u cilju donošenja tužilačke odluke", navodi se u saopćenju iz Tužilaštva KS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije

Podijeli članak