Tromjesečnoj Belmini još nije određena dijagnoza

Radiosarajevo.ba
Tromjesečnoj Belmini još nije određena dijagnoza


Tromjesečna Belmina I.iz Donje Orahovice kod Gračanice, čija je priča o nemogućnosti dobivanja jedinstvenog matičnog broja (JMB) digla na noge građane iz cijele BiH, smještena je na medicinske pretrage i liječenje na kliniku u Tibingenu u Njemačkoj. 

Belmini su ljekari Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) dijagnosticirali teško imunološko oboljenje, a u Njemačkoj bi, nakon urađenih novih pretraga, trebala biti podvrgnuta presađivanju koštane srži.

No, kako saznaje Avaz.ba, Belmini u bolnici u Tibingenu još nisu urađeni novi nalazi, tako da dijagnoza o njenoj bolesti još nije potvrđena. S Belminom je otputovala i njena majka Fatima. Kako je za Avaz.ba kazao glumac i humanista Almir Čehajić Batko, za sada se samo zna da je kod Belmine u pitanju imunološki problem. 

"Saznao sam preko naših koordinatora da je Belmina smještena u bolnicu u Njemačkoj i da doktori još nemaju dijagnozu za njenu bolest. Radi se o spašavanju života, nadamo se da će nalazi biti što prije urađeni kako bi sve bilo spremno za operaciju", kazao je Batko. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak