Tribina o šerijatu uznemirila građane Tuzle

Radiosarajevo.ba
Tribina o šerijatu uznemirila građane Tuzle

Nakon obavijesti da će se u Hotelu Tuzla u ponedjeljak održati tribina Savršensto šerijata – pogubnost demokratije, koju će voditi Nusret Imamović i Bilal Bosnić, grupa građana Tuzle je u znak protesta pokrenula inicijativu za bojkot ovog hotela.

Bilal Bosnić, zvijezda vehabijske estrade

"Zbog organizovanja tribine Savršenstvo šerijata – pogubnost demokratije u prostorijama hotela Tuzla, ovim putem vas obavještavam da stupam u bojkot svih usluga koje pruža Hotel Tuzla. Tribina koja čak i samim svojim nazivom unaprijed osuđuje sistem u kojem živimo, doprinosi negativnoj atmosferi u društvu u cjelosti. Moj bojkot, u smislu neposjećivanja nijednog sadržaja, uskraćivanja marketinške, poslovne i bilo koje druge podrške aktivnostima hotela Tuzla ću predložiti i svim svojim prijateljima.

Apelujem da prije odobravanja korištenja prostora ovakvim "tribinama" još jednom razmislite o jednostavnoj činjenici, da ispred vaše ustanove stoji spomenik sa imenima vaših uposlenika koji su poginuli u borbi za demokratski sistem", navodi se uporuci građana koja se širi preko društvenih mreža.

Amalija Simić, direktorica hotela Tuzla, izjavila je Srni da je uprava hotela o tom događaju obavijestila MUP Tuzlanskog kantona, koji je izdao dozvolu za održavanje tribine. Ona je navela i da ne zna koja je tema tribine, dodajući da neće biti problem da, ako bude izdata naredba za zabranu skupa, oni to i učine.

Portparol MUP-a Tuzlanskog kantona Izudin Šarić rekao je da je zaprimljena prijava u vezi sa ovim skupom, koji je potom odobrila nadležna policijska stanica, ističući da će policija sve preduzeti da skup protekne bezbjedno.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak