Tri poslanika SNSD-a kažnjena sa po 500 KM

Radiosarajevo.ba
Tri poslanika SNSD-a kažnjena sa po 500 KM

Poslanik SNSD-a u Narodnoj skupštini RS i član Glavnog odbora ove stranke Nikola Baštinac rekao je na današnjoj konferenciji za novinare da su tri poslanika ove stranke u NSRS kažnjena prema internim pravilima Kluba SNSD-a sa po 500 maraka, jer su neopravdano kasnili na zasijedanje NSRS prošle sedmice.

Baštinac nije želio da otkriva imena kažnjenih poslanika istakavši da je to značajno, jer se prvi put dešava da poslanici budu kažnjeni.

Kazao je da će novac od kazni biti upotrijebljen u humanitarne svrhe. Rekao je da će plate policiji i prosvjeti uskoro biti povećane za pet odsto, a od januara biti vraćene na nivo prije smanjenja.

O sutrašnjim protestima

Komentarišući proteste najavljene za sutra ispred zgrade institucija u Sarajevu, Baštinac je rekao da MUP-a Kantona Sarajevo i MUP-a FBiH ne mogu govoriti da protesti nisu najavljeni, jer se odavno zna da će oni biti održani i da bi morali da preduzmu sve potrebne mjere.

„Očekujem da bezbjednosne strukture rade u skladu sa zakonom i da se protesti održe u skladu s tim“, rekao je on.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak