Tri maloljetnika osumnjičena za ubistvo sveštenika

Radiosarajevo.ba
Tri maloljetnika osumnjičena za ubistvo sveštenika

Trojica maloljetnika osumnjičeni su za ubistvo sveštenika don Mile Ivančića u Bihaću, javila je Federalna televizija (FTV). Kako su naveli, riječ je o mladićima od 15, 16 i 17 godina, koji su osumnjičeni da su okrutno ubistvo počinili iz koristoljublja.

Don Ivančić je ubijen u petak uveče u župnom stanu, u bihaćkom naselju Zavalje. Tijelo je pronašla mještanka koja je bila zadužena za čišćenje župnog stana, podsjećaju Nezavisne. Avaz, pak, javlja da je sin te mještanke, inače Hrvat, jedan od privedenih, navodno glavni osmunjičeni.

Tokom uviđaja, utvrđeno je da su Ivančiću nanesene teške fizičke povrede, posebno na glavi. Policija je zaključila da sve navodi da je riječ o ubistvu s obzirom na to da ozljede ukazuju na udarce u glavu kamenom.

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA) juče su pretresli pet lokacija i priveli na saslušanje sedam osoba za koje se sumnjalo da su učestvovali u ubistvu sveštenika don Mile Ivančića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak