Trebinjci pošteno izviždali Dodika

Radiosarajevo.ba
Trebinjci pošteno izviždali Dodika


Na svečanosti povodom krsne slave Trebinja i crkve Svetog Preobraženja Gospodnjeg, grupa Trebinjaca izviždala je gradonačelnika Dobroslava Ćuka i predsjednika RS Milorada Dodika.

Zvužduci koje su pratili povici „UAA!“, svakako se mogu protumačiti kao odraz nezadovoljstva građana Trebinja ponašanjem aktuelne vlasti, javljaju agencije.

Da su republički i gradski oci ostali zgranuti reakcijom građana, svjedoči i saopštenje koje je juče poslato iz Ćukovog kabineta.

Nastojeći da umanji glasnost pištaljki, Ćuk je u svom saopštenju istakao da se "manja grupa necivilizovanih pojedinaca pobrinula da svečanost ne bude veličanstvena" zbog toga što su pištaljkama ometali njegovo obraćanje.

Za razliku od Ćuka, Dodik je vjerovatno lakše podnio ovaj događaj, s obzirom da je u proteklih nekoliko mjeseci imao priliku da „okali“ uši, suočavajući se sa zvižducima i povicima nezadovoljstva banjalučkih šetača.

Iza akcija zviždanja stoji Omladinski pokret otpora Trebinje, koji je reagirao na gradonačelnikovu opasku o „grupi neciviliziranih pojedinaca.“

U pismu "Omladinski pokreta otpora Trebinje" poručuje se da su ti koji su zviždali "pokret otpora, regrutovanih iz onih pojedinaca koje je Ćukova politika dovela do očaja i ruba egzistencije, a koje on odavno ne primjećuje".

"Zaslijepljeni moći i bogatstvom koje ste obezbjedili svojoj porodici u vremenu najvećeg siromašenja naroda u Trebinju od Drugog svjetskog rata, niste primjetili da je stvorena bijeda i socijalni talog iz koga se mi regrutujemo", stoji u pismu.

Navode i da nemaju, niti im trebaju ikakvi nalogodavci za proteste na način kako je to rađeno i kako se to i danas radi upravo u civilizovanim društvima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak