'Trebalo je prijaviti ranije krađe'

Radiosarajevo.ba
'Trebalo je prijaviti ranije krađe'

"Ovaj slučaj trajao je dva mjeseca, jer se prva krađa u Župnom domu Zavalje dogodila još 14. decembra prošle godine", rekao je bihaćki župnik fra Božidar Blažević na današnjoj konferenciji za novinare o ubistvu don Mile Ivančića. 

Maloljetnici ubili svećenika iz koristoljublja

"Zanimljivo je da je, kada je tijelo pronađeno, među prvim ljudima tu došao i ubica, koji je hodao i pušio, kako bi prikrio zločin", istakao je župnik Blažević dodajući da se ovdje radi o vrlo čudnom načinu ubijanja jednog nevinog čovjeka. 

Po njegovim riječima, ubistvo se nije dogodilo na nacionalnoj osnovi, već iz koristoljublja, u šta je bio ubijeđen od samog početka jer je znao za dvije ranije provale i krađe

"Ja sam to htio prijaviti policiji, ali je don Ivančić rekao - nemoj, pokušaću to sam riješiti", kazao je Blažević dodajući kako to potvrđuje da je on znao počinioce. 

Da je to prije dva mjeseca don Ivančić prijavio, Blažević vjeruje da se ovo ne bi dogodilo.

"To su još tri mrtva čovjeka koji hodaju zemljom. Njihovi su životi gotovi, a psihe razorene, da ne govorim o njihovim obiteljima i prijateljima", kazao je župnik Blažević aludirajući na maloljetne počinioce ovog teškog ubistva. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak