Trebali raditi do 23 sata: Opozicija napustila zasjedanje NSRS

Radiosarajevo.ba
Trebali raditi do 23 sata: Opozicija napustila zasjedanje NSRS

Predsjednik Narodne skupštine RS-a Igor Radojičić odlučio je da poslanici večeras nastave rad najmanje do 23 sata, ali je opozcija napustila zasjedanje, javlja Fena.

Ovu odluku Radojičić je iznio poslanicima nakon četiri uzastopne pauze, a zbog malog učinka u raspravi o predloženom budžetu RS-a po hitnom postupku.

"Današnji učinak rada je mršav, svega dvije diskusije, a ovim tempom ne možemo završiti raspravu do ponedjeljka", rekao je Radojičić pozivajući se na član Poslovnika po kojem on može donijeti odluku do kada parlament zasjeda.

Iz SDS-a su stigne primjedbe, ali je Radojičić ostao pri svom stavu, a glasanjem je potvrđeno da nije prekršen poslovnik.

Nakon toga opozicioni poslanici su napustili skupštinsku salu, pa se odmah ispostavilo da nema kvoruma i data je nova pauza od 15 minuta.

Nastavljena rasprava o budžetu RS

Rasprava o prijedlogu budžeta RS-a za 2014. godinu nastavljena je večeras, nakon pet uzastopnih pauza i na granici kvoruma.

Budući da nema opozicije, u raspravi učestvuju samo poslanici vladajuće većine, a trenutno je prisutno njih 42, koliko je i granica kvoruma.

Radojičić je prethodno odlučio da poslanici rade do 23 sata, zbog malog učinka rasprave o predloženom budžetu RS-a po hitnom postupku.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak