'Tražimo naftu, a ne koristimo resurse koje već imamo'

Radiosarajevo.ba
'Tražimo naftu, a ne koristimo resurse koje već imamo'

Potpredsjednik Republike Srpske Enes Suljkanović prisustvovao je danas na Vučijoj planini, u općini Teslić, 18. Ovnovijadi koju je svečano otvorio načelnik te lokalne zajednice Milan Miličević. 

Ovu manifestaciju zajedno su organizirale općine Teslić i Titel s željom da svojom podrškom nastave tradiciju mještana ovog kraja te s ciljem da se razvoj ovčarstva na ovim područjima dovede na predratni nivo. 

''Ne mogu, a da se na osvrnem, na činjenicu da mi u Bosni i Hercegovini tražimo naftu, a ne koristimo resurse vode, hoćemo da sadimo aroniju, a ne prodajemo voćke koje su vezane za ovo naše područje, uvozimo ovce iz drugih država, a imamo uslove i da izvozimo'', naglasio je Suljkanović. 

Ukazao je da je neophodno napraviti strategiju razvoja svega onog za čiji je uzgoj i proizvodnju pogodna naša zemlja, saopćeno je iz kabineta entitetskog predsjednika.

Suljkanović je naglasio da su manifestacije kao što je ova u Tesliću odličan način da pokažemo ono što imamo i šta znamo.

Stoga je zahvalo općinama Teslić i Titel na odlično organiziranoj Ovnovijadi, s željom da se ova manifestacija nađe na turističkoj mapi Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak