Traženje rješenja za plaće policijskih službenika

Radiosarajevo.ba
Traženje rješenja za plaće policijskih službenika

Uz već dostavljene pokazatelje o netoplaćama policijskih službenika svih činova i o netoplaćama državnih službenika i namještenika Federalnog i kantonalnih ministarstava unutarnjih poslova i uprava policije, kantonalni MUP-ovi dostavit će Federalnom MUP-u i pokazatelje o broju uposlenika u njihovim strukturama.

Tako objedinjeni pregled, uz koordinaciju federalnih ministarstava unutarnjih poslova i financija, poslužit će kao polazište za traženje modela za smanjenje sadašnjih razlika među plaćama pripadnika pojedinih kantonalnih MUP-ova.

Ovo je zaključeno nakon današnjeg susreta premijera Federacije BiH Mustafe Mujezinovića, federalnog ministra unutarnjih poslova Muhidina Alića, predstavnika Federalnog ministarstva financija i savjetnika premijera FBiH s kantonalnim ministrima unutarnjih poslova i financija te s predsjednicima sindikalnih organizacija djelatnika kantonalnih MUP-ova s predsjednikom Unije sindikata policije u FBiH Halidom Ganijom na čelu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalne vlade.

Na taj način pokušat će se naći rješenje za jedan od glavnih zahtjeva Unije - ujednačavanje plaća za uposlenike unutarnjih poslova u cijeloj Federaciji BiH.

Premijer Mujezinović je i ovaj put ukazao na neminovnost provedbe obveza proisteklih iz kreditnog aranžmana s Međunarodnim monetarnim fondom kao jedinog načina za stabiliziranje financijskog stanja u Federaciji BiH.

Svako ugrožavanje kreditnog aranžmana, dodao je, predstavlja i zatvaranje mogućnosti za pristup sredstvima i drugih međunarodnih financijskih institucija, saopćeno je.

Vezano:
Rok za dostavljanje podataka policije i državne službe ističe danas
Sindikat državnih i policijskih službenika u institucijama BiH najavljuje mogućnost štrajka

fena/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak