Tragedija u Bijeljini: Ubio suprugu, pa izvršio samoubistvo

Radiosarajevo.ba
Tragedija u Bijeljini: Ubio suprugu, pa izvršio samoubistvo

Ž.R. (1959.) iz Bijeljine ubio je sinoć svoju suprugu S.R. (1961.), a zatim izvršio samoubistvo, javlja Fena. Ova teška porodična targedija dogodila se jučer oko 19,50 sati, u naselju Glavičorka kod Bijeljine.

Policiji je prvo prijavljeno da je Ž.R. u dvorištu kuće zapalio svoja dva putnička automobila Golf i Vento, te da je nakon toga izvršio samoubistvo.

Po zaprimljenoj prijavi na mjesto događaja odmah su izašli policijski službenici Sektora krim-policije CJB Bijeljina zajedno sa dežurnim tužiocem Okružnog tužilaštva.

Pokušao zapaliti kuću svog komšije

Uviđajem je utvrđeno da je Ž.R. u svojoj porodičnoj kući izvršio najvjerovatnije krivično djelo ubistvo svoje supruge, poslije čega je zapalio svoja dva putnička automobila, a zatim pokušao zapaliti jednu porodičnu kuću svog komšije, nakon čega je u dvorištu svog rođaka izvršio samoubistvo, potvrđeno je u CJB Bijeljina uz navođenje inicijala učesnika ove porodične tragedje.

Na lice mjesta odmah je izašla i ekipa Hitne pomoći, Doma zdravlja Bijljina, koji su ga prevezli do Medicinskog centra gdje je i preminuo, najvjerovatnije od povreda koje je sebi nanio pucajući iz vatrenog oružja, pištolja u glavu.

Dežurni tužilac je naložio vršenje uviđaja, kao i preduzimanje svih drugih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja navedenog događaja.

Pripadnici vatrogasne jedinice Bijeljina na licu mjesta lokalizovali su požar koji je Ž.R. izazvao u pokušaju da zapali komšijinu kuću.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije

Podijeli članak